Ιωάννινα: Μάχη με την κακοκαιρία και τα προβλήματα

Ολονύκτια μάχη με την κακοκαιρία έδωσε μέχρι χθες τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να προστατεύσει μονάδες παραγωγής στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σε Κουτσελιό και Κατσικά υπήρξαν πλημμύρες, όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη στη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας. Σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισαν εκτάσεις, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στα οδικά δίκτυα των ορεινών περιοχών.

Στην πόλη των Ιωαννίνων πλημμύρισαν εννέα υπόγεια οικιών και η Πυροσβεστική έκανε άντληση των υδάτων.

Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους απηύθυνε μέσω της ΕΡΤ Ιωαννίνων ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρης Μαυρογιώργος. Επιπλέον καλεί τους πολίτες όταν διαπιστώνουν προβλήματα στους δρόμους να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σοβαρά προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας, αντιμετωπίζει ο ακριτικός Δήμος Κόνιτσας. Αυλές σπιτιών μετατράπηκαν σε μικρές λίμνες και σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στους δρόμους. Επιπλέον, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Έξαρχος, τα δίκτυα ύδρευσης έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα και καλεί την πολιτεία να συνδράμει, ώστε να επουλωθούν το συντομότερο οι ζημιές.

Επί ποδός βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα ο δήμος Μετσόβου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στις υποδομές. Πολλοί δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές, τόσο στα κοντινά χωριά όσο και σε απομακρυσμένα, όπως η Μηλιά.
ο δήμαρχος, Κώστας Τζαφεας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων χαρακτήρισε την όλη κατάσταση απελπιστική, υπογραμμίζοντας πως στο ορεινό χωριό πλέον έχει χαθεί και ο τουρισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος