Ιωάννινα: Κύκλωμα με σωφρονιστικούς και εγκλείστους πουλούσε ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές

Εγκληματική ομάδα διευκόλυνε την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης των Ιωαννίνων. Η εγκληματική ομάδα, σε συνεργασία με τέσσερα ακόμα άτομα, διευκόλυναν  την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους. Συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στις φυλακές του Σταυρακίου, στα Ιωάννινα, και τρεις ιδιώτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2020, ενέχεται σε τέσσερις περιπτώσεις εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη 11 Μαρτίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 420 ευρώ και πλήθος εγγράφων και σημειώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος, τρεις έγκλειστοι και τρεις ιδιώτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Ρεπορτάζ: Σ. Αργύρης – Β. Γκόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος