Ιωάννινα: Καιρός – γεωγραφία δυσκολεύουν τις έρευνες για το διθέσιο αεροσκάφος (video)

Χωρίς αποτέλεσμα είναι προσώρας η εκτεταμένη έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους και του 32 χρόνων χειριστή ιρακινής καταγωγής που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Γιάννενα.

Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με drone συμμετείχε για ένα διάστημα στην αναζήτηση, όμως λόγω της χαμηλής νέφωση και της ομίχλης που επικρατεί στην περισοχή, ούτε με αυτόν τον τρόπο εντοπίστηκαν συντρίμμια το αεροσκάφους ή ο πιλότος. Η ομάδα έρευνας που διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει στην έρευνα. λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στις έρευνες συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές -ανάμεσά τους δεκάδες ιρακινοί πιλότοι. Τα ίχνη του αεροπλάνου χάθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο ανατολικό Ζαγόρι. Η γεωγραφία αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει προσωρινά. Η Πολιτική Προστασία και οι ομάδες έρευνας θα συνεχίσουν την αναζήτηση αύριο με το πρώτο φως της μέρας.

Στο μεταξύ οι Ιρακινές αερογραμμές σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών του Ιράκ, ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ελληνική πλευρά την παρουσία μικτού κλιμακίου το οποίο θα είναι παραβρίσκεται στις έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και του αεροσκάφους, καθώς και στις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών πτώσης του.

Ρεπορτάζ: Σ. Αργύρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος