Ιωάννινα: Εγκαίνα έκθεσης στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ από τον πρόεδρο της Βουλής (φωτογραφίες)

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Νέα Αποκτήματα 2008-2021» στην Πινακοθήκη Ε.Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, πραγματοποίηθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στις 23 Οκτωβρίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τα νέα αποκτήματα της Πινακοθήκης της περιόδου 2008-2021, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς και να τιμήσει τους δωρητές της.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής, στο ανακαινισμένο κτίριο της Πινακοθήκης, που χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες αντιπροσωπεύονται με έργα τους που καλύπτουν μια ευρεία χρονική περίοδο, από τον 19ο αιώνα (Νικηφ. Λύτρας, Κ. Βολανάκης, Ν. Ξυδιάς Π. Πανταζής, Π. Προσαλέντης, κ.α.) έως και τις μέρες μας.

«Πρόκειται για έργα πολύ διαφορετικά ως προς την τεχνοτροπία και τα μέσα έκφρασής τους, έργα σημαντικά που συμπληρώνουν την ιστορική συνέχεια της συλλογής ή την επεκτείνουν χρονολογικά ώστε να διαφαίνονται και οι πιο σύγχρονες αναζητήσεις στην ελληνική τέχνη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2022. Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00, καθημερινά πλην Τρίτης.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 23 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο συνεδριακό κέντρο Διάσελο, θα γίνεται συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Στηρίζοντας την Τέχνη σήμερα». Στόχος της συζήτησης, στην οποία συμμετέχουν εξέχοντες εκπρόσωποι κρατικών και ιδιωτικών φορέων τέχνης και νέοι δημιουργοί, είναι να διερευνήσει τη σημερινή πραγματικότητα ως προς τη στήριξη της τέχνης και τις δυνατότητες ή δυσκολίες που υπάρχουν, τόσο από πλευράς κρατικών και άλλων φορέων τέχνης όσο και από την πλευρά της νέας γενιάς των δημιουργών.

ρεπορτάζ/φωτογραφίες: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος