Ιωάννινα: Διαδικτυακή απάτη με μεταφορά 8.000 ευρώ

Θύμα διαδικτυακής απάτης, έπεσε ημεδαπός στα Ιωάννινα, όταν ακολούθησε υπερσύνδεσμο που έφτασε με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο και πίστεψε πως επρόκειτο για μήνυμα από την τράπεζά του. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό, 8000 ευρώ είχαν κάνει φτερά.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Την 07/12/2020, ο ημεδαπός έλαβε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από την τράπεζά του, το οποίο του ζητούσε να συνδέσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του με τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link), τον οποίο ο παθών αφού ακολούθησε ανακατευθύνθηκε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε της τράπεζας και μετά την εισαγωγή των προσωπικών του στοιχείων και κωδικών, διαπίστωσε ότι εν αγνοία του είχε πραγματοποιηθεί μεταφορά χρηματικού ποσού αξίας ύψους 8.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος