Ιωάννινα: Ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά

Με ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, καλείται η Διεύθυνση Δομικών Έργων του ίδιου Υπουργείου, να υποβάλλει πρόταση πράξης, προκειμένου να ενταχθούν και να υλοποιηθούν ενέργειες ωρίμανσης/προετοιμασίας του έργου για την ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: ΩΝΣΙ465ΧΘΞ-2ΩΖ), η πράξη θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με μηδενική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το ΕΠΑ 2021-2025.

Ως εκ τούτου θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης/προετοιμασίας, όπως έκδοση προκηρύξεων και διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει την ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του Υπουργείου «κοροϊδία και εμπαιγμό των Ηπειρωτών», καθώς όπως λένε, παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για «δημοπράτηση του έργου εντός του 2022, σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση», ενώ καταλογίζει «προεκλογικές σκοπιμότητες που υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών».

Σημειώνουν δε, ότι «η κυβέρνηση αυτή, στο τέλος της τετραετίας της, έμεινε τελικά στις «προθέσεις» με απουσία έργων για το Νομό Ιωαννίνων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος