Ημερίδα για την πρόληψη της άνοιας και την υγιή γήρανση στα Ιωάννινα

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ (HIAAD), σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Ε.Ψ.Ε.Π., διοργανώνει την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα «Επενδύοντας στην Πρόληψη και την Υγιή Γήρανση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:15 έως τις 14:00 στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, παρουσιάζοντας τις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη της άνοιας. Οι εισηγήσεις θα επικεντρωθούν στην ενδυνάμωση των γνωστικών λειτουργιών, στη σημασία του ποιοτικού ύπνου, στη συστηματική φυσική άσκηση και στη θετική επίδραση της μεσογειακής διατροφής στη νοητική υγεία.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της πανελλήνιας μελέτης «Ginger», η οποία αναδεικνύει πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές για την πρόληψη της γνωστικής διαταραχής και της αναπηρίας.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες παρέχονται στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων (26510 34200, kenanoias_ioa@yahoo.com, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ).

Ημερίδα για την πρόληψη της άνοιας και την υγιή γήρανση στα Ιωάννινα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος