Ηγουμενίτσα: Πριν το τέλος του έτους η οριστική λύση για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού

Το Δήμο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτριος Πολίτης, όπου παρουσία του βουλευτή του νομού, Βασίλη Γιόγιακα, είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, για τη χερσαία ζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει της αξιοποίησης από το Ταμείο του λιμένα Ηγουμενίτσας, με τη μέθοδο της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος, οι δύο δήμοι διεκδικούν τα τμήματα εκείνα που ανήκουν στη χερσαία ζώνη του λιμένος και δεν χρησιμεύουν για λιμενικές δραστηριότητες.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα παραθαλάσσια μέτωπα της Σαγιάδας, της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων.
Ο κ. Πολίτης, που συνοδεύονταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ, Αθ. Πορφύρη, και τον εκπρόσωπο του ταμείου στο ΔΣ της ΟΛΗΓ κ. Κλιάφα, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών και υποσχέθηκε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχει έρθει και επίσημα στο Δήμο η οριστική απόφαση του Ταμείου, αποτυπωμένη στο Master plan του Λιμανιού για τις παραχωρούμενες στους Δήμους περιοχές της χερσαίας ζώνης.
Σημείωσε ότι για τις περιοχές, όπως το πάρκινγκ του παλαιού λιμένα που θα παραμείνουν στην δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ ΑΕ, η παρουσία του ταμείου με αυξημένη πλειοψηφία στο μετοχικό σχήμα που θα προκύψει μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από το οποίο ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα, εγγυάται την τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν.
Σημείωσε δε ότι το λιμάνι δεν πωλείται χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις που θα πρέπει να αναληφθούν από τον επενδυτή.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος, σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που ανέλαβε την 1η Αυγούστου, επισκέπτεται για πρώτη φορά το δήμο και ακούει από κοντά τις διεκδικήσεις της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριστική παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους δήμους, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά σημείωσε ότι οι σημαίες στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας θα συνεχίσουν να κυματίζουν μεσίστιες, όπως από την αρχή του καλοκαιριού με την έναρξη των κινητοποιήσεων του δήμου, μέχρις ότου στο δήμο Ηγουμενίτσας έρθει η υπογεγραμμένη και οριστική απόφαση παραχώρησης.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, παρότρυνε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε έπαρση των σημαιών, λέγοντας ότι το θέμα πλέον είναι τυπικό και ότι από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ θα λήξει πριν το τέλος του έτους.
Βέβαια η όποια απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ απαιτεί και τη νομοθετική επικύρωση, μία διαδικασία που θα γίνει πριν το τέλος Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία σύμφωνα με τον κ. Πολίτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνολικές διαδικασίες από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος