Ηγουμενίτσα: Πανηγυρισμοί και αντιδράσεις για την παραχώρηση του λιμανιού στον όμιλο Grimaldi

«Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών δικαιώνεται», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, μετά την ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το ertnews ο ιταλικός όμιλος Grimaldi κέρδισε το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και με ποσό 84.170.000 ευρώ πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΗΓ.

«Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία…», σημειώνει ο Υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Το τελικό τίμημα των 84.170.000 ευρώ για το 67% των μετοχών του Λιμένα ξεπέρασε κατά πολύ και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις ενώ διέψευσε όσους, αυθαίρετα και ιδεοληπτικά, μιλούσαν για “ξεπούλημα”. Τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό μπαίνουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης, που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας, θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης, θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή, θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό, θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά».

Σε αντίθεση ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης, σε δήλωσή του σημειώνει πως «η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη», ενώ διαπιστώνει «Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν στους Δήμους πριν την πώληση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος