Ηγουμενίτσα: Βολές κατά του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Βολές από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη κατά της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στην οποία, με εκτενή γραπτή ανακοίνωση του, αποδίδει σειρά από ενέργειες “αντίθετες προς τα συμφέροντα της περιοχής και της κοινής λογικής”.

Παράλληλα, ο κ. Πιτούλης επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας με τους διοικούντες του ΟΛΗΓ μετά την παραχώρηση, με στόχο “μια κατ’αρχήν συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση για πιθανές συνεργασίες και συνέργειες πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ηπειρωτών, των Θεσπρωτών και του Οργανισμού Λιμένος”. Όμως, όπως υποστηρίζει, ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος.

«Από την πρώτη στιγμή που ο Οργανισμός δόθηκε στον Παραχωρησιούχο, έχω γίνει δέκτης πολλών διαμαρτυριών, παραπόνων και  ανησυχιών  συμπολιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην  Θεσπρωτία, σχετικά με τις πρακτικές που μετέρχεται  η νέα  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας“, αναφέρει ο κ. Πιτούλης. Και συνεχίζει: “Θέλω να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερομένους και τους συμπολίτες μου ότι από την πρώτη στιγμή έχοντας ως μοναδικό μέσο παρέμβασης την δημοσιοποίηση των ενεργειών της εν λόγω διοίκησης που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Θεσπρωτίας γενικότερα, αλλά δυστυχώς και με την κοινή λογική, διαμαρτυρήθηκα έντονα και δημοσίως. Ήλπιζα ότι θα ιδρώσει έστω και λίγο το αυτί των Διοικούντων, ότι για περαιτέρω ενέργειες θα είχαν την ευαισθησία να έχουν μια στοιχειώδη έστω συνεννόηση με τοπικούς φορείς (χωρίς βεβαίως αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Λιμένα και τις παραχωρημένες εκτάσεις),  για το κοινό καλό. Να υπήρχε μια κατ’αρχήν συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση  για πιθανές συνεργασίες και συνέργειες πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Ηπειρωτών των Θεσπρωτών και του Οργανισμού Λιμένος. Ήμουν πάντοτε της άποψης ότι με συνεννόηση λύνονται προβλήματα και ανοίγονται προοπτικές. Τα αποφασίζουμε και διατάσσουμε δεν έχουν θέση σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα. Οι διοικούντες όμως από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, έχουν άλλη άποψη. Νομίζουν ότι βρίσκονται σε Τριτοκοσμική Χώρα και έτσι ενεργούν” τονίζει στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης.”

Στην ανακοίνωσή του κάνει συγκεκριμένη αναφορά “στον προβλήτα του παλιού λιμανιού που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι ως χώρο στάθμευσης και έκλεισε χωρίς καμία λογική με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χαοτικές καταστάσεις. Στην ενημέρωση επαγγελματιών, χωρίς να έχουν έτοιμο κανένα απολύτως σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης, να ελευθερώσουν χώρους που με βάση τη Σύμβαση τους ανήκουν… αύξησαν υπέρμετρα και πέρα από κάθε λογική τις τιμές των ενοικίων στους χώρους ελλιμενισμού σκαφών στα Σύβοτα – Πλαταριά, στους χώρους εντός των  Λιμενικών σταθμών και σε άλλες περιοχές τους”.

Ο κ. Πιτούλης υποστηρίζει ότι “από το 2022, μετά την κατάθεση των προσφορών που αναδείκνυαν την Εταιρία Grimaldi ως πλειοψηφούσα  για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ήρθε σε  επικοινωνία μαζί μου ο  κ. Καμπύλης (συστήθηκε σαν εκπρόσωπος της Εταιρίας) και  προγραμματίσαμε κοινή συνάντηση με το Περιφερειάρχη Ηπείρου στα Ιωάννινα για τις  17 Νοέμβριου 2022 , η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Από τις 2 Απρίλιου 2024 με την με αριθ.Πρωτ. 51109/6462 επιστολή μου προς τον κ. Paul Kyprianou, τον ενημέρωσα για τα ΄΄κατορθώματα΄΄ της Διοίκησης  με την παράκληση να μεριμνήσει για τον προγραμματισμό μιας συνάντησης, προβλέποντας και  προειδοποιώντας τον για επερχόμενες απευκταίες καταστάσεις που δεν θα ωφελήσουν κανένα. Για όλα τα ανωτέρω δια μέσου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κυρίου Καχριμάνη Αλέξανδρου,  ενημερώθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός της χώρας”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος