Ηγουμενίτσα: Συμμορία βανδάλων προκαλούσε φθορές σε δημόσια κτήρια – Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι

Στη σύλληψη τριών ατόμων και στην ταυτοποίηση τεσσάρων ακόμα ως μέλη συμμορίας, για κατά συρροή φθορά δημόσιας περιουσίας με την αναγραφή συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία το απόγευμα της Δευτέρας τρεις ανήλικοι Έλληνες και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία ακόμη τεσσάρων Ελλήνων συνεργών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ηγουμενίτσα: Συμμορία βανδάλων προκαλούσε φθορές σε δημόσια κτήρια – Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι

Οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί το τελευταίο πεντάμηνο, με σκοπό την αναγραφή με σπρέι συνθημάτων υπέρ της ομάδας τους, καθώς και υβριστικών, κατά αντίπαλων ομάδων και της αστυνομίας.

Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δε θα γίνονταν αντιληπτοί, δραστηριοποιούνταν σε ομάδες, τουλάχιστον των τριών ατόμων, έχοντας προηγουμένως κατανείμει ρόλους τσιλιαδόρων και φυσικών αυτουργών, ενώ φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Ακόμη, επέλεγαν διαδρομές μετάβασης και διαφυγής, που δεν επιτηρούνταν από κάμερες ασφαλείας, αποφεύγοντας για το λόγο αυτό κεντρικές οδούς.

Για την αναγραφή των συνθημάτων τους επέλεγαν στόχους που βρίσκονταν κυρίως σε κεντρικά σημεία της πόλης ή που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα (κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών μονάδων, εκκλησία κτλ.) ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα του περιεχομένου τους.

Ακολουθώντας την παραπάνω μεθοδολογία, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται συνολικά σε 10 περιπτώσεις βανδαλισμών. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος