Ηγουμενίτσα: Η έρευνα σε ημιβυθισμένο σκάφος αποκάλυψε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε για ημιβυθισμένο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πρασούδι.

Στο σκάφος επέβαινε ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε και διασώθηκε από πλήρωμα περιπολικού του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών.

Ο 50χρονος τέθηκε υπό κράτηση και ακολούθησε ο σχηματισμός σε βάρος του δικογραφία για πρόκληση ναυαγίου και παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίστηκαν και το μεσημέρι τα πληρώματα εντόπισαν το μισοβυθισμένο σκάφος λίγα μίλια βορειότερα, κοντά στη Σαγιάδα, όπου είχε παρασυρθεί από τους νοτιοανατολικούς ανέμους.

Κατά την επιχείρηση ανάσυρσης του σκάφους, οι λιμενικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια απρόσμενη ανακάλυψη καθώς στο εσωτερικό του σκάφους υπήρχε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, επιμελώς κρυμμένη.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και μεταφέρονται με σκάφη του λιμενικού στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργεί προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη διαδρομή του φορτίου, που φαίνεται να είχε προορισμό την ελληνική επικράτεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος