Ηγουμενίτσα: Κονδύλια 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Δρεπάνου

Επίσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νταής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η χρηματοδότηση έργων και δράσεων στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι, οι οποίες πρόσφατα επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε, θα παρασχεθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Συγκεκριμένα, προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας θα δοθούν 300.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών στο παραλιακό μέτωπο Δρέπανο – Μακρυγιάλι από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και για μέτρα προστασίας των παραλιών.

Επιπλέον, 100.000 ευρώ θα διατεθούν για την αποκατάσταση του οδικού και αγροτικού δικτύου σε κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Φιλιατών, τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω πλημμυρών από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος