Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το διήμερο 23 και 24 Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στα Ιωάννινα. Το Πανεπιστήμιο θα είναι ένας από τους σταθμούς της λαμπαδηδρομίας. Έτσι την Τετάρτη 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε μια τιμητική τελετή που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των εξήντα χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί μέρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων στις 09:45 π.μ., όπου η φοιτήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO, θα παραλάβει την Ολυμπιακή Δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή προς το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» για την αφή του βωμού. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τελετές με έπαρση σημαιών και ανάκρουση ύμνων, προτού χαιρετήσουν την τελετή η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, πριν η Ολυμπιακή Φλόγα αναχωρήσει με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, τον φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.

 «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων, τιμώντας τα ιδανικά της ειρήνης, της ενότητας, της ευγενικής άμιλλας και της συμπερίληψης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος