Η Μανιταροφιλία ενώνει συλλόγους και χώρες στην Κέρκυρα

Σε ρυθμούς… μανιταριού και κεφιού θα κινηθεί το επόμενο διήμερο η Κέρκυρα, Παρασκευή και Σάββατο, με τους μανιταρόφιλους του Νησιού να οργανώνουν τη φθινοπωρινή ετήσια συνάντηση.

Ήδη, ο τοπικός σύλλογος της Κέρκυρας, όπως και ο μορφωτικός Σύλλογος των Σινιών προετοιμάζονται για την ετήσια γιορτή, η οποία μετά από τα χρόνια της πανδημίας επανέρχεται στην κανονικότητα.

«Παρόντες» και αυτή τη φορά θα είναι οι σύλλογοι Ηπείρου και Γρεβενών, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δραστηριότητες και για τα παιδιά, την πρώτη μέρα, καθώς και κυνήγι τρούφας.

Τα μέλη των συλλόγων θα κάνουν «εξόρμηση» στα δάση της περιοχής –το Σάββατο- και θα συλλέξουν μανιτάρια, με την αναγνώριση να γίνεται από κορυφαίους μηκυτολόγους, όπως είναι ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Θανάσης Ντίνος.

«Ιδιαίτερης σημασίας είναι για μας η φετινή γιορτή, μετά τον εγκλεισμό των δύο ετών από την πανδημία», ανέφερε ο Γιάννης Χυτήρης, πρόεδρος του συλλόγου Μανιταρόφιλων Κέρκυρας, υπογραμμίζοντας πως «είναι σημαντικό να ξαναβρούμε τους φίλους μας και να βγούμε στη Φύση όλοι μαζί».

Μετά τη συλλογή ακολουθεί αναγνώριση και ταυτοποίηση των συλλεχθέντων μανιταριών και φυσικά το καζάνι με τη μανιταρόσουπα του Φώτη Παρασκευαίδη θα είναι έτοιμο, όπως και τα υπόλοιπα εδέσματα (κριθαρότο, τσικνουδόσουπα με μανιτάρια, μακαρόνια με τρούφα), με το σύλλογο να προσφέρει και κρασάκι, ενώ θα υπάρχει και ψησταριά.

Επιπλέον, στην Μανιταροφιλική αυτή συνάντηση θα συμμετέχουν φέτος αντιπροσωπείες μανιταρόφιλων από τη Σερβία και την Κύπρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος