Η Ήπειρος στον πάγο – Κλειστά σχολεία και προβλήματα ηλεκτροδότησης

Πολικές συνθήκες – τις εντονότερες της φετινής περιόδου – αντιμετωπίζει από το απόγευμα της Τρίτης η Ήπειρος, οπότε και ενέσκηψε το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ».

Οι πυκνές χιονοπτώσεις που έφτασαν μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων προκάλεσαν δυσκολίες στις μετακινήσεις και η Τροχαία απαγόρευσε για μερικές ώρες την κυκλοφορία των φορτηγών στην ΕΓΝΑΤΙΑ. Επίσης την Τετάρτη δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων καθώς και στους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων και Καραϊσκάκη στην Άρτα όπου σημειώθηκαν και πάλι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο και παρά το πυκνό χιόνι όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί καθώς συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των δήμων με δεκάδες οχήματα επιχειρούν σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Φυσικά η κίνηση σε πολλές  περιοχές του επαρχιακού δικτύου γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κακοκαιρία- σύμφωνα με την ΕΜΥ- θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή και πλέον μαζί με το χιόνι που θα συνεχίσει να πέφτει στα ορεινά, θα σημειωθεί βουτιά της θερμοκρασίας ακόμη και στους μείον 15 βαθμούς.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μετατροπή των δρόμων σε παγοδρόμια και ήδη η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες αφενός να αποφεύγουν τις αχρείαστες μετακινήσεις αφετέρου δε να κινούνται με  μεγάλη προσοχή εάν υπάρχει ανάγκη.

Ο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» θα μείνει στην Ήπειρο μέχρι την Κυριακή οπότε και αναμένεται να εξασθενίσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος