Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της ΕΕ στην Ήπειρο

Κλιμάκιο από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την παρουσία του αρμόδιου Διευθυντή για την Πολιτική Συνοχής στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης κ. Nicola de Michelis, επισκέφθηκε συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Ήπειρο και πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς.

Στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020 και  οι στόχοι για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014—2020 που επισκέφθηκαν, αφορούσαν τομείς, όπως : υποδομές (οδός Σταύρου Νιάρχου) εκπαίδευση (Πολυδύναμο Κτίριο Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) υγεία (Προσθήκη πενταόροφου κτηρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Π.Γ.Ν.Ι.) πολιτισμό (Αποκατάσταση και ανάδειξη του θεάτρου στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, Αποκατάσταση Οθωμανικού Λουτρού) καθώς και έργα ανάπλασης (πεζοδρομήσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων και περιοχή Κάστρου). Επίσης, επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο προσκλήσεων του Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020 για έρευνα, ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε και Τεχνική Συνάντηση με φορείς της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι των τεσσάρων μητροπολιτικών πόλεων, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο Διευθύνων ΙΤΕ/ΙΒΕ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Διοικητές των Νοσοκομείων, Πρόεδροι των ΔΕΥΑ, εκπρόσωποι των Εφορειών Αρχαιοτήτων, ο Πρόεδρος Ένωσης Φορέων ΚΑΛΟ καθώς και η Διαχειριστική Αρχή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής και το μέλλον της, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Ήπειρο, ενώ τονίστηκε η συμβολή των Ευρωπαϊκών Πόρων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος