Γεωπονική Άρτας: Σε κατάληψη για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Σε κατάληψη του Τμήματός τους προχώρησαν οι φοιτητές της Γεωπονίας στην Άρτα διεκδικώντας την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Πρόκειται για ένα από τα εφτά τμήματα ΤΕΙ που εξισώθηκαν με τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα γεωπονίας, χωρίς όμως να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι πλέον παρακολουθούν τα ίδια έτη και τα ίδια προγράμματα σπουδών!

Οι φοιτητές ζητούν να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία στα πλαίσια νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείται αυτές τις ημέρες και ψηφίζεται την Τρίτη από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Γεωπονίας  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

“…Η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα έχει φέρει σε δυσμενή και αδιέξοδη θέση το σύνολο των μέχρι στιγμής διπλωματούχων αποφοίτων μας, καθώς και το σύνολο των ενεργών φοιτητών του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών πενταετούς διάρκειας και εν δυνάμει αποφοίτων του, με συνέπεια τον αποκλεισμό μας από την αγορά εργασίας”.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, οι φοιτητές του οποίου διεκδικούν υποδομές και πόρους που δεν δόθηκαν όταν το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής μετονομάστηκε σε Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ενώ συμπαρίστανται και στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Π.Δ.85.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος