Γ. Στύλιος: Eπιδοτήσεις ζωοτροφών και άμεσες καταβολές αποζημιώσεων για τη στήριξη των αγροτών

Για σειρά πρόσθετων μέτρων που πρόκειται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες με στόχο τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών μίλησε στην ΕΡΤ Ηπείρου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Στύλιος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί επιδότηση 7% των ζωοτροφών επί του τζίρου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που θα αφορά το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου και πιθανότατα ανάλογη επιδότηση για την περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου του 2021.

Ο κ. Στύλιος είπε ότι αυτό το διάστημα θα αποτυπωθούν στους λογαριασμούς ρεύματος οι επιδοτήσεις για το ρεύμα και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση επανάφερε τη χορήγηση σε περίπου 230 χιλ. δικαιούχους  αγροτικού πετρελαίου του οποίου η διάθεση είχε διακοπεί το 2016.

Τόνισε επίσης ότι σε πρόσφατη σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων αποφασίστηκε η ένταση των ελέγχων στα σύνορα σε ότι αφορά τα κτηνοτροφικά προϊόντα  και η επέκτασή τους σε λιπάσματα και ζωοτροφές.

Τέλος ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναφέρθηκε σε εν εξελίξει αποζημιώσεις παραγωγών και χρηματοδοτικά προγράμματα του κλάδου αλλά και την επιχορήγηση γεωργικών σχολών για τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή κυρίως κτηνοτροφικών προϊόντων που η χώρα είναι ελλειμματική κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες της Ηπείρου μετά τις αποφάσεις που έλαβαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Για σήμερα  έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις οι αγρότες Ιωαννίνων με προσυγκεντρώσεις στους κόμβους Ανατολής και Ελεούσας και ακολούθως πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης. Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας με εστίαση στο κόστος παραγωγής το οποίο- όπως αναφέρουν- έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα.

Επίσης, μπλόκο στον κόμβο του στρατοπέδου έχουν ανακοινώσει για το απόγευμα οι αγρότες της Άρτας.  Το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισαν το δρόμο στο Λούρο και οι αγρότες της Πρέβεζας. Σήμερα συνεδριάζουν  οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσπρωτίας προκειμένου να ορίσουν τον τόπο και το χρόνο της διαμαρτυρίας τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος