ΦΟΣΔΑ: εκκρεμότητες και οικονομικά προβλήματα στη διαχείριση των σκουπιδιών

Η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η αναμόρφωση προϋπολογισμού 2021, ήταν εκ των βασικών θεμάτων που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μεταξύ άλλων στον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ ενεγράφη κονδύλι ύψους 5,1 εκατ. για την ανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε και η πρόσληψη ανεξάρτητου ελεγκτή.

Επίσης, ο Φορέας αναλαμβάνει στο εξής τη μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο προς τους τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής, καθώς η Περιφέρεια ενημέρωσε και επίσημα ότι την 31η Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση με τον ιδιώτη μεταφορέα.

Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, ζήτησε την άμεση παράδοση όλου του εξοπλισμού, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει- όπως τόνισε- να καλύψει η Περιφέρεια το κόστος μεταφοράς για το μεσοδιάστημα. Τέλος ο κ. Καλαντζής τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης και έκανε ειδική αναφορά στην ανησυχητική- όπως τη χαρακτήρισε- οικονομική κατάσταση του Φορέα προαναγγέλλοντας αφενός ρυθμίσεις οφειλών, αφετέρου δε αύξηση της εισφοράς των Δήμων.

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απείχαν εκπρόσωποι αρκετών Δήμων αναμεσά τους και των Ιωαννίνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος