Φιλιάτες: Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, Αντιδήμαρχος και υπάλληλος για την εγκατάλειψη των κουταβιών

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν ο αντιδήμαρχος Φιλιατών και ο εποχικός υπάλληλος που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την εγκατάλειψη έξι νεογέννητων κουταβιών.

Η εξαφάνιση των κουταβιών και η εγκατάλειψή τους καταγγέλθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αστυνομία και ακολούθησε η σύλληψη των δύο.

Μετά την περίπου έξι ωρών απολογία τους σήμερα, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι –μέχρι την τακτική δικάσιμο- με την υποχρέωση της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, δύο φορές το μήνα για τον αντιδήμαρχο και μία για τον εποχικό υπάλληλο.

Επίσης για τον αιρετό, ανακριτής και εισαγγελέας έθεσαν τον περιοριστικό όρο της μη άσκησης και αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων που είχε ως αντιδήμαρχος και αφορούν στην διαχείριση των ζώων.

Από την Πέμπτη, οπότε και έγινε γνωστό το γεγονός, έως και σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Φιλιατών, ο οποίος υποχρεώνεται πλέον από εισαγγελικές αρχές να απαλλάξει τον αντιδήμαρχο από τις αρμοδιότητες που είχε για τα αδέσποτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος