Ερανική επιτροπή για το Μνημείο Ευεργετών και Δασκάλων του Γένους στα Ιωάννινα

Με το Προεδρικό Διάταγμα 5/2026, που υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, συγκροτήθηκε η Ερανική Επιτροπή για τη διενέργεια πανελλήνιου εράνου με στόχο την ανέγερση Μνημείου Ευεργετών και Δασκάλων του Γένους σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων, με πρόεδρο τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Η εξέλιξη προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το διάταγμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, κατόπιν πρότασης της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Έδρα της Επιτροπής ορίζεται ο Δήμος Ιωαννιτών και η λειτουργία της εκτείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2028.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ως αντιπρόεδρος, καθώς και πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος