Επίσκεψη της Μ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Φιλιατών πραγματοποιεί η αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη και το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Η κα Γκάγκα έχει συνάντηση με το Διοικητή και μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Χρήστο Τσουρά, τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας, γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου. Το θέμα της παροχής κινήτρων -και οικονομικών – έθεσε ο Δήμαρχος Φιλιατών, ο οποίος σημείωσε ότι τα μικρά νοσοκομεία, όπως αυτό των ακριτικών Φιλιατών, είναι απαραίτητο να τύχουν της αυξημένης μέριμνας της πολιτείας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Ζητήματα στελέχωσης με ιατρικές ειδικότητες έθεσαν οι διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου, επισημαίνοντας κι εκείνοι τη δυσκολία να επιλέξουν και να παραμείνουν νέοι γιατροί σε ακριτικές περιοχές.

Τον εξορθολογισμό εφημεριών και πολυδιάσπασης ιατρών σε διάφορα περιφερειακά ιατρεία, πρότεινε η Αναπληρωτής Υπουργός, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να ενισχυθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό και πρότεινε την αναδιάταξη του προσωπικού, ώστε να σταθεί δυνατό να χορηγηθούν άδειες στο προσωπικό που εργάζεται εντατικά από την περίοδο της Covid.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος