Επιλύεται το πρόβλημα των ΕΛΤΑ στον Δήμο Πωγωνίου

Με παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ, δόθηκε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά τη νόσηση υπαλλήλου από κορονοϊό στο υποκατάστημα στο Δελβινάκι, του Δήμου Πωγωνίου.
Οι 500 περίπου συνταξιούχοι και κάτοικοι του ακριτικού δήμου Πωγωνίου από τη Δευτέρα θα δουν και πάλι ταχυδρόμο στα χωριά τους και οι συντάξεις, η αλληλογραφία και τα δέματα θα φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ο Διοικητής των ΕΛΤΑ, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος και από την ΕΡΤ, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Πωγωνίου, του γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα βρίσκονται στην περιοχή και θα παραμείνουν ωσότου καταβληθούν όλες οι συντάξεις.

Το χαμόγελο επέστρεψε και πάλι στα πρόσωπα των ηλικιωμένων συνταξιούχων που πλέον θα κάνουν Χριστούγεννα με χρήματα στο πορτοφόλι, μαζί με τις οικογένειές του.

Οι ταχυδρόμοι θα έρθουν από τα Ιωάννινα και θα πάνε σε όλα τα χωριά για την παράδοση της αλληλογραφίας.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης από την πλευρά του δήλωσε την πρόθεση του Δήμου να συνδράμει με μέσα και υπαλλήλους του Δήμου από το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι” ώστε οι ταχυδρόμοι να μην δυσκολευτούν στην εύρεση των δημοτών και των διευθύνσεων.

Με ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ απαντούν σχετικά με καθυστερήσεις στην πληρωμή των συνταξιούχων του Πωγωνίου. Αναλυτικά αναφέρουν:

“Με αφορμή σημερινές αναφορές σε εκπομπές σχετικά με προβλήματα στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση του Δήμου Πωγωνίου του Ν. Ιωαννίνων και, συγκεκριμένα, στην πληρωμή των συντάξεων ενόψει των εορτών, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επισημαίνουν ότι πράγματι, για λόγους υγείας του προσωπικού, είχε παρουσιαστεί έκτακτο κενό στο Κατάστημα Δελβινακίου, το οποίο και έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως με μετάβαση στην περιοχή προσωπικού από το Κεντρικό Κατάστημα Ιωαννίνων, προκειμένου να συνδράμει στη διανομή των συντάξεων και στην εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν, κατηγορηματικά, τους συνταξιούχους του Δήμου Πωγωνίου ότι η πληρωμή των συντάξεών τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και σε αυτήν την περίπτωση – όπως και σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας – λειτουργούν αδιάκοπα, στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν για την απρόσκοπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλης της χώρας. Διανέμουν, δε, τις συντάξεις σε 369.000 δικαιούχους σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά, έγκαιρα και με ασφάλεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος