Επετειακές εκδηλώσεις για την 113η απελευθέρωση της Κόνιτσας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα και την παρουσία της πολιτειακής και τοπικής ηγεσίας θα τιμηθεί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 η 113η επέτειος από την Απελευθέρωση της Κόνιτσας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 με επετειακή εκδήλωση και μουσικό πρόγραμμα.

Ανήμερα της επετείου, το πρόγραμμα ανοίγει στις 07:30 με Όρθρο και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στις 10:30 θα αφιχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, θα τελεστεί Δοξολογία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων, διδάκτορα Ιστορίας, Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στη θέση «Άη-Γιάννης», ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ανακήρυξη του Προέδρου σε Επίτιμο Δημότη Κόνιτσας, δεξίωση και στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος