Επέστρεψε η αιθαλομίχλη σε Γιάννενα και Λεκανοπέδιο

Σύνηθες είναι πλέον, κάθε χειμώνα, τα δέκα τελευταία χρόνια η εμφάνιση της αιθαλομίχλης στο Λεκανοπέδιο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα… πρώτα μνημόνια ήταν και η αρχή του φαινομένου, το οποίο έκτοτε επανέρχεται συχνά, μετά το απόγευμα και μέχρι τα ξημερώματα, κάνοντας τους πολίτες να δυσφορούν και να υποφέρουν από την… “απεραντοσύνη της κάπνας”.

Τις τελευταίες μέρες η μυρωδιά είναι διάχυτη και στον αστικό ιστό, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε η ζέστη είναι απαραίτητη για κάθε νοικοκυριό και πολλοί πλέον χρησιμοποιούν καυσόξυλα για να θερμάνουν τα σπίτια τους.

Η ποιότητα του αέρα δεν είναι κατάλληλη, ιδιαίτερα για όσους πολίτες έχουν αναπνευστικά προβλήματα, με τους επιστήμονες, πάντως, να παρακολουθούν τις εκπομπές των ρύπων και σύμφωνα, με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πόλη των Ιωαννίνων, κατέχει την «πρωτιά» του φαινομένου της αιθαλομίχλης στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πέραν των Ιωαννίνων, καλύπτει πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, σχετικά με την επιβάρυνση της αιθαλομίχλης, ενώ στη διαδικασία του φαινομένου είναι σαφές πως η πόλη κατέχει τα «πρωτεία».

φωτογραφία: epirusgate.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος