Ο Δήμος Πωγωνίου, με αισθήματα βαθιάς χαράς και συγκίνησης, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 9:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Δελβινάκι, ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αλεξίου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με την πρέπουσα θρησκευτική και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία αρχιερέων, κληρικών, εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους πιστών.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη αποτελεί κορυφαία στιγμή πνευματικής αναγέννησης για την τοπική μας Εκκλησία και για ολόκληρο το Πωγώνι. Με σεμνότητα και ευλάβεια, καλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή τη σπουδαία ημέρα, να συμπροσευχηθούν και να υποδεχθούν τον νέο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος αναλαμβάνει το ιερό έργο της συνέχισης της μακραίωνης παράδοσης πίστης και προσφοράς της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος