Εν αναμονή απαντήσεων για τα προβληματικά μαθητικά self test στην Ήπειρο – Τα νέα κρούσματα

Συνεχίζεται η αναστάτωση κυρίως στα Γιάννενα και σε μικρότερο βαθμό στην Πρέβεζα εξ αιτίας της πληθώρας των θετικών αποτελεσμάτων στα διαγνωστικά τεστ των μαθητών. Κατά τον επανέλεγχο που συνέστησαν οι αρμόδιοι επιβεβαιώθηκαν ελάχιστα κρούσματα και γίνεται λόγος για τυχόν ελλαττωματική παρτίδα.

Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες απαντήσεις τόσο για τα αίτια όσο και τους αριθμούς. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Δευτέρα απουσίαζαν από τα μαθήματά τους συνολικά 24 μαθητές που δηλώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Επίσης, θετικοί δήλωσαν και 2 εκπαιδευτικοί. Συνολικά την πρώτη μέρα της επιστροφής στα θρανία απουσίαζαν 8% των μαθητών από  τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και το 12% από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Απουσίαζε επίσης και το 5% των εκπαιδευτικών. Η προσέλευση των μαθητών έγινε με βάση τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και στις αίθουσες διδασκαλίας υπήρχαν τα υλικά ατομικής προστασίας.

Στο μεταξύ την εκτίμηση ότι αυτή την εβδομάδα θα προκύψει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ήπειρο, λόγω του ανοίγματος της αγοράς και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία διατυπώνουν οι αρμόδιοι. Η επιβάρυνση αναμένεται μεγαλύτερη στο Δήμο Ιωαννίνων όπου ήδη έχουν εντοπιστεί και ίχνη κορονοϊού στα  αστικά λύματα αρκετών συνοικιών. Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα διαγνώστηκαν συνολικά  44 κρούσματα και εξ αυτών 36 στα Γιάννενα, 5 στη Θεσπρωτία και 3 στην Άρτα. Η Πρέβεζα για τρίτη συνεχή μέρα δεν εμφανίζει κρούσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος