Έκρηξη οργής του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για το κλειστό τελωνείο Μαυροματίου

Αγανάκτηση για τη μη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου στα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία, εκφράζει με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης.

Το τελωνείο Μαυροματίου παραμένει κλειστό από τον Ιούλιο του 2020 και παρά τη συνεχή απαίτηση των αιρετών, των φορέων και των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής, δεν έχει λειτουργήσει έκτοτε με επιχείρημα την αδυναμία διενέργειας υγειονομικών ελέγχων.

Ο κ. Πιτούλης απευθύνει την επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα, με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού και με ιδιαίτερα έντονο ύφος, απορρίπτει την αιτιολόγηση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη “παιδιαριώδη, αστήρικτη και ανεπαρκή”.

Ταυτόχρονα ο κ. Πιτούλης σημειώνει, ότι όσο το Τελωνείο παραμένει κλειστό, ο υγειονομικός κίνδυνος ελλοχεύει, αφού παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να ελέγξει τη μεθόριο, άνθρωποι – Έλληνες πολίτες – ένθεν και ένθεν των συνόρων, διασχίζουν τα σύνορα ανεξέλεγκτα, από περάσματα

«Έχω κάνει γνωστό ότι οι εργάτες γης και οι έχοντες ελληνική ταυτότητα ομογενείς διέρχονται τα σύνορα ανεξέλεγκτα κατά ομάδες και κατά μόνας, από περάσματα τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν το 1999. Είναι δε σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, τι να ελέγξουν όταν η πλειονότητα είναι Έλληνες που όλοι θέλουμε να ψηφίζουν στις εκλογικές αναμετρήσεις και όλους τους ξεχνάμε μετά», υπογραμμίζει ο κ. Πιτούλης.

Συμπληρώνει δε ότι πρόκειται για “άδικη και απαξιωτική συμπεριφορά της Ελληνικής πολιτείας σε Έλληνες που κατοικούν και στις δύο χώρες τη στιγμή μάλιστα που τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή έχουν βελτιωθεί”, και τονίζει τα “προβλήματα που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία αλλά και τις εμπορικές συναλλαγές με τη Νότιο Αλβανία και τις πολύ μεγάλες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής που λόγω και της πανδημίας αγγίζουν τα όρια της καταστροφής”.

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ζητά την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος