Δρομολογείται η παράκαμψη της Φιλιππιάδας

Η νέα είσοδος με μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας και η βελτίωση του δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας αποτελούν δύο από τα τρία συνολικά έργα που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης.
Το πρώτο έργο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, αφορά στη νέα είσοδο – μερική παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, έργο που αναμένεται να αμβλύνει το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα το κέντρο της πόλης.
Το έργο βελτίωση/ασφαλτόστρωση του δρόμου Άρτα – Ευρυτανία θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνία και επικοινωνία των δύο όμορων περιφερειακών ενοτήτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.

Το τρίτο έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ, εντάσσεται στον τομέα του Πολιτισμού. Είναι η βελτίωση- αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, μνημείο – σύμβολο για την πόλη της Άρτας. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Π.Ε. Άρτας και αναμένεται η τυπική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος