Δραματική προειδοποίηση από τη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων – Έκκληση για άμεση ενίσχυση

Δραματική προειδοποίηση εξέδωσε η διοίκηση της Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στο διδακτικό, εργαστηριακό και κλινικό έργο τόσο της Ιατρικής όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της εκφράζει έντονο προβληματισμό αφενός για το μέλλον της Ιατρικής όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων νοσοκομειακών υπηρεσιών υγείας. Τέλος, προτείνει τη μετατροπή ενός μικρότερου περιφερειακού νοσηλευτικού ιδρύματος αποκλειστικά σε νοσοκομείο κορονοϊού κατά τα πρότυπα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Για υπέρβαση των ορίων του ανθρώπινου δυναμικού και των αντοχών του συστήματος υγείας έκανε λόγο από την πλευρά της η πρόεδρος της Ιατρικής Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου η κα Μπατιστάτου επισήμανε ότι η παρατεταμένη οξύτητα της πανδημίας αποβαίνει τελικά σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης των φοιτητών, της πανεπιστημιακής έρευνας και της παροχής υγείας προς τους ασθενείς.

Μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης με πόρους και δυναμικό της Ιατρικής Ιωαννίνων που- όπως επισήμανε- έχει κατακτήσει υψηλές διεθνείς διακρίσεις, τονίζοντας ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα τον καιρό της πανδημίας το ιατρικό έργο έχει αυξηθεί δραματικά ενώ ο αριθμός των μελών ΔΕΠ σχεδόν έχει υποδιπλασιαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος