Χθες βράδυ, οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πάργας ενημερώθηκαν για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός ιστιοφόρου με βελγική σημαία, 2,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Πάργας.
Ένα περιπολικό σκάφος και ένα καταμαράν έσπευσαν στο σημείο και συνόδευσαν το ιστιοφόρο με ασφάλεια στον όρμο Λύχνος της Πάργας. Οι έξι επιβαίνοντες (τρεις Βέλγοι και τρεις Ισπανοί) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
Νωρίτερα το απόγευμα, οι ίδιες αρχές ενημερώθηκαν για ένα ερασιτεχνικό σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στον όρμο Πλαταριάς. Το σκάφος συνοδεύτηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πλαταριάς, με τους τρεις Ιταλούς επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους και χωρίς να σημειωθεί θαλάσσια ρύπανση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος