Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου το Εφετείο για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, που είχε διαπράξει τον Απρίλιο 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος.

Ο νεαρός τότε κτηνοτρόφος, σκότωσε με 34 μαχαιριές μία 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Εντοπίστηκε τέσσερις ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή και συνελήφθη. Στην απολογία του, τότε, είχε ισχυριστεί ότι “δεν άντεξε την απόρριψη”, αφού η κοπέλα διέκοψε το δεσμό τους. Διακόπηκε για τις 17 Μαρτίου το Εφετείο για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Το άγριο έγκλημα είχε συνταράξει τη μικρή κοινωνία των Φιλιατών. Μάλιστα μετά τη σύλληψή του δεκάδες συγχωριανοί της άτυχης κοπέλας, αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας όπου κρατούνταν ο δράστης και τότε υπό το φόβο επέκτασης των επεισοδίων η Αστυνομία δεν μετέφερε τον δράστη στα δικαστήρια για να απολογηθεί, αλλά μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οι εισαγγελικές αρχές, ενώ η απολογία του καθυστέρησε ημέρες καθώς δεν υπήρχε κανείς δικηγόρος πρόθυμος να τον αναλάβει.

«Τα χτυπήματα δείχνουν μεγάλη μανία κι αγριότητα», δήλωνε τότε ο Καθηγητής Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Σύμφωνα με την αστυνομία το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος είχε μήκος 23 εκατοστών με λάμα 15 εκατοστών.

Το Μικτό Κακουργιοδικείο  της Κέρκυρας το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Στο Εφετείο, που ξεκίνησε την Πέμπτη, κατέθεσαν οι γονείς του κτηνοτρόφου και στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε, καθώς ο συνήγορος του ζήτησε να προσέλθουν ως βασικοί μάρτυρες οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και ένας αυτόπτης μάρτυρας, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Η υπεράσπιση ζητά να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής, “να καταλάβει το δικαστήριο ότι δεν είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και να γυρίσει στους ηλικιωμένους γονείς του”, ενώ ισχυρίζεται ότι ο δράστης, “παρ’ όλο που δεν έχει βαριά ψυχική πάθηση, έχει βαριά κατάθλιψη λόγω της μεταμέλειάς του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο τα τελευταία οχτώ χρόνια”.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του θύματος η οποία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξεσπούσε διαρκώς σε κλάματα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος σε γραπτή τους δήλωση σημειώνουν:

“Η δολοφονία της Μαρίας ήταν ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Μια κοπέλα, φοιτήτρια νοσηλευτικής 19 ετών, κατακρεουργήθηκε εντελώς αναίτια με 34 μαχαιριές από ένα δράστη-εγκληματική προσωπικότητα γιατί απλά δεν υπέκυψε στις ορέξεις του. Πολύ σωστά  στον πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος – κτηνοτρόφος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.  Εκεί είχαν απορριφθεί όλοι οι ισχυρισμοί του για δήθεν βρασμό ψυχικής ορμής και αναγνώριση ελαφρυντικών. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως ουδέποτε ο ίδιος ούτε η οικογένειά του δεν πλησίασε τους γονείς της άτυχης κοπέλας για μια συγγνώμη. Αντιθέτως η οικογένεια του θύματος για δεύτερη φορά βιώνει από την αρχή την φρικτή δολοφονία της κόρης τους, εμπιστεύεται όμως τη Δικαιοσύνη ότι για μια ακόμη φορά θα σταθεί στο ύψος της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος