Δεκαεννιά νέες μολύνσεις στην Ήπειρο- Κλείνουν 2 επιχειρήσεις με συρροή κρουσμάτων στα Γιάννενα

Δεκαεννιά νέα κρούσματα κορονοϊου- εκ των οποίων 18 στα Γιάννενα και 1 στην Πρέβεζα- ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο. Τα Γιάννενα που μετά από πολλούς μήνες κατόρθωσαν να τιθασεύσουν την πανδημία, βλέπουν και πάλι τις τελευταίες ημέρες τον αριθμό των μολύνσεων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα εντείνοντας την ανησυχία αλλά και προκαλώντας αντιπαραθέσεις.

Στο μεταξύ, κατόπιν σχετικής απόφασης κλείνουν για 4 ημέρες, δηλαδή από την  Παρασκευή έως και την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου, οι δυο επιχειρήσεις όπου τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί συρροές κρουσμάτων κορονοϊου. Οι επιχειρήσεις αυτές  εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται η  λειτουργία όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών τους, «για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στενών επαφών αυτών για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας της Επιχείρησης θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Με αφορμή τη νέα έκρηξη κρουσμάτων τα μέλη του συνδικάτου τροφίμων Ιωαννίνων τονίζουν ότι την ευθύνη έχουν τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες, που οφείλουν να επιτηρούν  την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, όσο και οι εργοδότες για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλουν. Τέλος, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων  επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της υγείας δεν μπορεί να είναι  μόνο ατομική υπόθεση των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος