Χ. Ντακαλέτσης: Η απόφαση για τα απορρίμματα μας προσβάλλει

“Μείζον ζήτημα” χαρακτηρίζουν οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν τα απορρίμματα της Κέρκυρας στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο δήμο Δωδώνης.

Χθες, ο Χρήστος Ντακαλέτσης, μίλησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση, η οποία, όπως είπε, «μας προσβάλει με τον τρόπο που έγινε». Υπενθύμισε, μάλιστα, πως οι δήμαρχοι της Ηπείρου είχαν λάβει αρνητική απόφαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας, στην Ήπειρο, κάνοντας λόγο για «πρόκληση».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «γιατί έγινε εν κρυπτώ», η συγκεκριμένη διαδικασία, εκφράζοντας την απορία του για τη μη ενημέρωση οιουδήποτε αυτοδιοικητικού παράγοντα της Ηπείρου.

Ακόμη, εξέφρασε την απορία του γιατί -όπως υποστηρίζει- “μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν συνέδραμε τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφοράς Απορριμμάτων” και έθεσε αρκετά ερωτήματα για τη λειτουργία της μονάδας.

«Ποιοι ΧΥΤΥ θα υποδεχθούν τα υπολείμματα που σε λίγο μπορεί να γεμίσουν;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε εμφατικά πως ακόμη υφίσταται η κόντρα μεταξύ της εταιρίας που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του εργοστασίου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος