Αυτοψία στο έργο Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας

Αυτοψία στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα παρουσία του υπευθύνου του έργου, μηχανικών της Περιφέρειας και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, με αντικείμενο την πορεία των εργασιών και τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παρεμβάσεων στην περιοχή των Τζουμέρκων και την πιθανή απόρριψη αδρανών υλικών προς τον Άραχθο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας και του αναδόχου υποστηρίχθηκε ότι δεν γίνεται οργανωμένη απόρριψη υλικών στην κοίτη του ποταμού και ότι εφαρμόζονται μέτρα σταθεροποίησης και προστασίας των πρανών και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης και προστασίας των πρανών, με στόχο τη μείωση κατολισθητικών φαινομένων. Επισημάνθηκε επίσης ο υψηλός βαθμός δυσκολίας του έργου, καθώς οι παρεμβάσεις εξελίσσονται σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία και σε μεγάλα ύψη.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν προβληματισμό για την έκταση των παρεμβάσεων και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου, κάνοντας λόγο για σημαντική αλλοίωση του τοπίου και ζητώντας πρόσθετα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας.

Ο Γιάννης Στέφος ανέφερε ότι υπάρχουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο –όπως σημείωσε– να επιβεβαιώνονται στον βαθμό που παρουσιάστηκαν ορισμένες καταγγελίες σχετικά με τον Άραχθο. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Ζούμπας πρότεινε να ξεκινήσουν άμεσα φυτεύσεις και παρεμβάσεις αποκατάστασης στα σημεία όπου έχουν διαμορφωθεί μεγάλα πρανή. Ακόμη πιο έντονη ήταν η κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση, με τον Γιώργο Πρέντζα να ζητά την παρέμβαση ελεγκτικών μηχανισμών και νέες αυτοψίες από αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροι.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπευθύνου του έργου, η διάνοιξη του δρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και η πρώτη στρώση ασφάλτου στα πρώτα δύο χιλιόμετρα του έργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος