Άρτα: Στο ταμείο ανάκαμψης με χρηματοδότηση 1,6 εκ το Ιμαρέτ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 1,6 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ (Τζαμί Φαΐκ Πασά) στη Άρτα.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και αντιμετώπιση των δομικών και των οικοδομικών προβλημάτων του κτηριακού συγκροτήματος του τεμένους. Επιπλέον προβλέπονται εργασίες στο περιβάλλοντα χώρο του μνημείου οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση του Βορειοδυτικού Κτηρίου στην αρχική του μορφή. Οι επεμβάσεις έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας του μνημείου με την παράλληλη διάσωση της αυθεντικότητας των κτισμάτων.

Όλες οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνονται σε μελέτες που εκπονήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου με Εποπτεία από την ΕΦΑ Άρτας.

Το Ιμαρέτ είναι μνημείο της Οθωμανικής περιόδου στην περιοχή Μαράτι, σε απόσταση περίπου 3χλμ από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Είναι το παλαιότερο καταγεγραμμένο οθωμανικό τέμενος της περιοχής της Ηπείρου, καθώς η ανέγερσή του ανάγεται στο τέλος του α΄ μισού του 15ου αιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος