Άρτα: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του άτυχου βρέφους – Τα λόγια του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του βρέφους που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον άδικο χαμό του στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής.

Ειδικότερα το βρέφος που ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο χθες Τρίτη 9/5 ο 37χρονος πατέρας για περισσότερο από 7 ώρες υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βηχα, δυσκολία αναπνοής, υποξια (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση.

Εναντίον του 37χρονου πατέρα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας για ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δυο ψυχές, της μητέρας του και του ιδίου» είπε ο συνηγορός του σημειώνοντας πως «την Παρασκευή είναι η ανάκριση, κατόπιν θα μπορέσουμε να πούμε ότι θέλετε. Όπως είπε νοσηλεύεται σε καταστολή με φάρμακα και δεν μπορεί να μιλήσει, και αυτός και η γυναίκα του. «Είναι σε ασφαλή χέρια στο νοσοκομείο, φρουρείται όλες αυτές τις μέρες και θα εξακολουθεί να φρουρείται» και τόνισε πως πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Όπως είπε το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση» και ότι θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του. 

Διαβάστε επίσης Άρτα: Προθεσμία για την Παρασκευή στον πατέρα του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένο στο αυτοκίνητο – Εικόνες από το σημείο

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 37χρονου πατέρα του μωρού,έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρο έκθεση.

Άρτα: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του άτυχου βρέφους – Τα λόγια του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο
Το σημείο όπου είχε παρκάρει το ΙΧ ο 37χρονος ξεχνώντας μέσα το βρέφος
Άρτα: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του άτυχου βρέφους – Τα λόγια του πατέρα που το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Ο πατέρας νοσηλευόταν φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ωστόσο σήμερα βελτιώθηκε η υγεία του οπότε και μεταφέρθηκε στον ανακριτή, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους. Μετά την μεταφορά του, επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Συνολικά 10 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την φρούρηση του 37χρονου και της συζύγου του, η οποία λαμβάνει ισχυρή αγωγή και βρίσκεται σε σοκ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το φοβερό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ξέχασε το παιδί δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του και έφυγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.

Όταν η 27χρονη σύζυγός του, μετά απο 7 ώρες πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο. Όταν έσπευσε στο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Μας τάραξε το ότι δεν καταλάβαμε τίποτα, το ΙΧ είχε φιμέ τζάμια, είπε περίοικος στην ΕΡΤ

Τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου εμπόδισαν τους περαστικούς να αντιληφθούν το παραμικρό, σύμφωνα με περίοικο αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος πήγε στις 9.15 ακριβώς απέναντι στους κάδους για να πετάξει σκουπίδια, την ώρα που το παιδί ήταν κλεισμένο στο ΙΧ, χωρίς δυστυχώς να αντιληφθεί το παραμικρό. Μας τάραξε το ότι δεν καταλάβαμε τίποτα, είναι πολυσύχναστο το μέρος, είπε στην ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ Βασιλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος