Άρτα: Κλειστά μέχρι 03/11 το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, θα παραμείνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το 11o Νηπιαγωγείο Άρτας, μετά την πτώση τμήματος του εξωτερικού τοιχίου. Τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. 

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, η μερική αποκόλληση του τοιχίου, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021. Άμεσα ενημερώθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και δόθηκε εντολή για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, οι οποίες ανατέθηκαν σε εξωτερικό εξειδικευμένο μελετητή.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος σημειώνει, πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ξεκινήσει η αποκατάσταση του τοιχίου, ο χωμάτινος δρόμος που είναι εφαπτόμενος με το τοιχίο παρέμεινε κλειστός για λόγους ασφαλείας, ενώ η ανάθεση της σχετικής εργολαβίας για την κατασκευή του τοιχίου έγινε με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Δήμος, απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης σημειώνει “ότι δεν τέθηκε ποτέ σε κίνδυνο ούτε η σχολική κοινότητα, ούτε οι διερχόμενοι οδηγοί και ήδη από σήμερα ο εργολάβος βρίσκεται στο σημείο για τις απαραίτητες εργασίες γρήγορης αποκατάστασης του τοιχίου”.

Το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο κατασκευάστηκε το 2000 και από την ανακατασκευή του τοιχίου, ο Δήμος Αρταίων αναμένει να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που προκλήθηκε η κατάπτωσή του τοιχίου.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Άρτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ευάγγελος Χρηστάκης, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες τεχνικές μελέτες ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και ακολούθως να αποφασιστούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος