Άρτα: Δράση κατά της βίας από τις γυναίκες αστυνομικούς (βίντεο)

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έκτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αναδεικνύει το μείζον θέμα του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και τονίζει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμησή του.

Σήμερα Πέμπτη 25/11/2021 στις έξι το απόγευμα διοργανώνει δράση έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας που περιλαμβάνει τη φωταγώγηση του κτηρίου και την προβολή μαγνητοσκοπημένου κοινωνικού μηνύματος της Θεατρικής ομάδας “Υπόθεσις 19” της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

Στην σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας σημειώνεται:

Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η οποία είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο που δεν σχετίζεται με το οικονομικό, κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο των θυτών ή των θυμάτων.

Στη χώρα μας καταγράφηκε μεγάλη άνοδος των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, η οποία αύξησε την ένταση στην οικογένεια, με επιπλέον θύματα τα παιδιά. Όλοι μας παγώσαμε μπροστά στην αγριότητα των φόνων 13 γυναικών από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους εντός του 2021.

Με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστά όλα τα περιστατικά βίας καθώς αποσιωπούνται από τα θύματα, αν δεν ανοίξουν τα στόματα, αν τα θύματα δεν καταγγείλουν τη βία, αν εμείς που είμαστε γύρω τους, δίπλα τους δεν τους παροτρύνουμε να μιλήσουν, αν δεν ενεργοποιηθούμε ως πολίτες απέναντι σε αυτό το έγκλημα, δεν θα μπορέσουμε να σπάσουμε αυτόν το φαύλο κύκλο.

Ζητάμε από τα θύματα να μιλήσουν, να καταγγείλουν τη βία, λέμε στα θύματα πως έχουν φωνή και πως δεν είναι μόνα τους, είμαστε δίπλα τους. Επίσης ζητάμε από όποιον γνωρίζει περιστατικό βίας να μη διστάσει να το καταγγείλει.

Το μήνυμα που στέλνεται, είναι το εξής:

“Η αγάπη δεν πρέπει να πονάει

Έχεις φωνή

Έχεις δύναμη

Μην κρύβεσαι άλλο, μίλησέ μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος