Την άρνηση της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο εκφράζει η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου που καλεί αύριο Τετάρτη σε συγκέντρωση του Συντονιστικού κατά των εξορύξεων στις 7 το απόγευμα, στην Στοά Σάρκα.
Η ΑΡ.Π.Η θεωρεί ότι στην περιοχή που επελέγη την Γιουργάνιστα και ισχυροί σεισμοί έχουν γίνει στο παρελθόν με μεγάλες ζημιές και μεγάλες κατολισθήσεις έχουν συμβεί ενώ θα υπάρξουν συνέπειες που σχετίζονται με την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία).
Παράλληλα τονίζει ότι η περιβαλλοντική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη όπως ανυπολόγιστη θα είναι η περιβαλλοντική καταστροφή στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου με τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών που ετοιμάζουν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος