Απόπειρα κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Καινοτομίας με 11 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Ηπείρου

Σε μια ακόμη απόπειρα για την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Καινοτομίας προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, επιλέγοντας τη χρηματοδότηση 11 εκατομμυρίων ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ηπείρου για την κατασκευή ενός τμήματος του κτιρίου, αντί για την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού.

Το θέμα συζητήθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής, όπου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης υπεραμύνθηκε της προσπάθειας, ενώ παραδέχθηκε ότι προηγούμενες προσπάθειες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδιωτικά κεφάλαια απέτυχαν.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», που είχε υποβάλλει και τη σχετική ερώτηση, επέκρινε τον σχεδιασμό, ζητώντας δημόσια διαβούλευση και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό του πάρκου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και άλλους φορείς, που να συνδέει την καινοτομία με την τοπική κοινωνία και τις σύγχρονες ανάγκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος