Αποκλεισμός του λιμένα Ηγουμενίτσας από τους κατοίκους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Με δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του λιμένα εσωτερικού (ακτοπλοΐα προς Κέρκυρα, Παξούς και Λευκίμμη) συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας 28 Iουνίου 2021 στην Ηγουμενίτσα οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή.

Οι δύο ΟΤΑ της Θεσπρωτίας διεκδικούν την άμεση απόδοση της χερσαίας ζώνης που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της παραχώρησής της στους Δήμους.
Το ζήτημα, που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα από το 2002, οπότε και συνεστήθη η ΟΛΗΓ ΑΕ, έχει πάρει νέα τροπή καθώς ο Οργανισμός Λιμένος βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τους υποψήφιους επενδυτές την 29η Νοεμβρίου.
Οι Δήμοι θεωρούν ότι θα πρέπει οι διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία αυτή, ώστε τα παραλιακά μέτωπα της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ακριτικής Σαγιάδας Φιλιατών, της Πλαταριάς και των Συβότων, να μη περάσουν στη διαχείριση του ιδιώτη επενδυτή.
Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις θα είναι η επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, καθώς οι δύο Δήμοι έχουν προαναγγείλει και αποκλεισμό του Λιμένα Εξωτερικού (ακτοπλοΐα προς Ιταλία) για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες από το Υπουργείο για την ικανοποίηση της διεκδίκησής τους.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος