Αντιφατικές θέσεις για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στο Αυλάκι Αχελώου

Ασαφές παραμένει το ζήτημα της κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στο Αυλάκι Αχελώου, λόγω της έντονης αντίδρασης εκπροσώπων πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων και κοινωνικών ομάδων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηπείρου, ο κ. Χρήστος Γκόκας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άρτας, ο οποίος κατέθεσε σχετικό ερώτημα στη Βουλή.

Να σημειωθεί, ότι η μεν Περιφέρεια Ηπείρου έχει ταχθεί κατά αυτής της κατασκευής, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει  το έργο.
Για την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 93 Μεγαβάτ, ενδιαφέρεται ιδιώτης επενδυτής που έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Όπως αναφέρουν φορείς και κάτοικοι, τυχόν κατασκευή του συγκεκριμένου έργου “θα πλήξει την αγροτική παραγωγή και θα υπονομεύσει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που πλέον εξελίσσεται δυναμικά αναπτύσσοντας παραδοσιακές τουριστικές δραστηριότητες και σύγχρονες περιηγητικές- αθλητικές εξορμήσεις”.
Το ερώτημα, που διαρκώς τίθεται είναι “γιατί δεν λειτουργούν τα ήδη ολοκληρωμένα από πολλά χρόνια υδροηλεκτρικά φράγματα στη Μεσοχώρα και τις Συκιές, που κατασκευάστηκαν με δημόσιο χρήμα και κόστισαν συνολικά περί τα 700 εκατ. ευρώ”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος