Αντιδράσεις στη μεταβίβαση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της συμφωνίας αγοραπωλησίας του πλειοψηφικού πακέτου (67%) των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποία σημειώνει ότι “Η πώληση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας συνιστά πράξη υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος” και συνεχίζει: “ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας, πωλείται παρά το ότι: Το τίμημα που προσφέρθηκε είναι ευτελές καθώς έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές δημόσιες επενδύσεις την ίδια στιγμή που ο ΟΛΗΓ εμφανίζει διαχρονικά κερδοφορία. Οι Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Πρακτικές (ΕΕ, ΗΠΑ κα) συνιστούν τη διατήρηση των λιμένων υπό δημόσιο έλεγχο για λόγους αναπτυξιακούς και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την υλοποίηση συγκεκριμένων επενδύσεων στο λιμάνι. Δεν έχουν παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία οι χώροι του λιμανιού που είχαν συμφωνηθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση του Υπεύθυνου Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη, ο οποίος σημειώνει: “Η ανακοίνωση περί υπογραφής της σύμβασης πώλησης και του λιμένα της Ηγουμενίτσας υπενθύμισε σε όλους μας ότι δυστυχώς η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν αγκιστρωμένοι στη δογματική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του “laissez faire” που περιλαμβάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλων των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας, υπονομεύοντας το μέλλον και την ελπίδα της για βιώσιμη ανάπτυξη”.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριος Κάτσης, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του την υπογραφή της σύμβασης “μαύρη μέρα για τη Θεσπρωτία”, χαρακτηρίζοντας την πώληση των μετοχών “ξεπούλημα του Λιμανιού”.

Αντίθετα ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, σε δηλώσεις του σημειώνει: “Αισιοδοξούμε ότι, με την είσοδο του επενδυτικού σχήματος, τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό θα μπουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Μια ανάπτυξης που μεταφράζεται και σε αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ηγουμενίτσας, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τον Οργανισμό να προχωρά σε όλα εκείνα τα βήματα που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος