Η συζήτηση για τον δρόμο στον Γράμμο συνεχίζεται, προκαλώντας ευρείες και αντικρουόμενες αντιδράσεις και ερωτήματα σε διάφορα επίπεδα.
Πέμπτη κοινοβουλευτική ερώτηση κατατέθηκε από το ΚΚΕ, με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τη νομιμότητα του έργου, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες έχει προξενήσει ζημιές σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση, που επίσης εκφράζουν ανησυχίες για το έργο.
Από την πλευρά τους, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπέιρου, σε συνάντηση που είχαν το πρωί, την υποστήριξή τους προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ευχαριστώντας τον για τον καθαρισμό του δρόμου στην περιοχή Πληκάτιου. Οι κτηνοτρόφοι θεωρούν πως το έργο αυτό είναι απαραίτητο για τις δραστηριότητές τους, παρέχοντας ασφάλεια και βελτιώνοντας την πρόσβαση, ενώ τονίζουν ότι η ενίσχυση των υποδομών είναι κρίσιμη για την αποτροπή παράνομων ενεργειών, όπως η ζωοκλοπή.
Ο Δήμος Κόνιτσας εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας αναρμόδιος για το έργο, τονίζοντας ότι πραγματοποιείται σε δημόσια δασική έκταση και πως η αρμοδιότητα ανήκει σε κρατικούς φορείς. Επισήμανε ότι στηρίζει τη νομιμότητα και την τήρηση των κανονισμών, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των κατοίκων.
Ο πρώην δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου, διαχώρισε τη θέση του, επικρίνοντας την τρέχουσα δημοτική αρχή για έλλειψη διαφάνειας. Τόνισε πως ο δρόμος δεν θα έπρεπε να διανοιχτεί, υποστηρίζοντας ότι η επίκληση ενός παλαιού δρόμου είναι αβάσιμη.
Εν τω μεταξύ ανάβαση διαμαρτυρίας για το έργο, στην οποία συμμετείχαν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Βελβεντού, Άρτας, Πρέβεζας, Βϊου, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Καστοριάς διοργανώθηκε την Κυριακή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος