Αντιδράσεις από κόμματα και παρατάξεις για τις δηλώσεις Ν. Ταχιάου για τη σήραγγα της Εγνατίας

Τις αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ όσο και του ΠΑΣΟΚ και της περιφερειακής παράταξης “Λαϊκή Συσπέιρωση” προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Ν. Ταχιάου για το κλείσιμο της σήραγγας Μαλακάσι Α’ της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να διενεργηθεί δομοστατικός έλεγχος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της πρ. Πέμπτης περί “ελλιπούς συντήρησης της Εγνατίας οδού“, αναφορές που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση και ανησυχία κυρίως σε γονείς μαθητών σχολείων που προγραμμάτιζαν εκδρομές.

Σε κοινή δήλωση τους η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρεβέζης και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μπάρκας, σημειώνει πως “Η απόφαση να κλείσει η σήραγγα στο Μαλακάσι εκθέτει τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών κ.Ν.Ταχιάο ,ο οποίος μόλις μερικές μέρες πριν είχε αμφισβητήσει τις καταγγελίες του περιφερειάρχη Ηπείρου”. Ο κ. Μπάρκας κατηγορεί υφυπουργό και Περιφερειάρχη, για “αντιφατικές δηλώσεις”, ενώ έχει προγραμματίσει για την προσεχή Δευτέρα 15 Απριλίου συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα της σήραγγας στο Μαλακάσι

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για “κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών στη σήραγγα της Εγνατίας Οδού” και σημειώνει “Επισημαίνουμε στον υφυπουργό ότι οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης. Συνεπώς, οι σήραγγες δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης τους οποίους επικαλείται ο υφυπουργός αλλά μόνον όταν τίθεται θέμα προδιαγραφών ασφαλείας“.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου και ο επικεφαλής της Γιώργος Πρέντζας, με νέα ανακοίνωση θέτουν σειρά ερωτημάτων που, όπως αναφέρουν, έμειναν αναπάντητα, ενώ κατηγορούν πως “Το Υπουργείο Υποδομών και η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως αναξιόπιστους, για να υπερασπιστούν την αξιοπιστία της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού”. Ταυτόχρονα κάνουν λόγο για “φιέστα επικοινωνιακής διαχείρισης της ανησυχίας που οι ίδιοι προκάλεσαν” και πως “περίμενε 8 ημέρες το υπουργείο υποδομών απλά για να «περιέλθουν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας στοιχεία που να δικαιολογούν ανησυχία”.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος