Ανοίγει ο δρόμος για παράκαμψη Αρχαίας Νικόπολης

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που καθόρισε την προσωρινή τιμή μονάδος για τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της παράκαμψης του Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης, σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.
Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στην Unesco, καθότι η εθνική οδός που τον διασχίζει αποτελούσε εμπόδιο.

Σημαντικό όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο χαρακτήρισε το έργο σε συνέντευξή του προς την ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο αντιπεριφερειάρχης του νομού, Στράτος Ιωάννου, ο οποίος εκτίμησε ότι η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 17,6 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά των απαλλοτριώσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος