Ανησυχία λόγω αύξησης ιχνών κοροναϊού στα αστικά λύματα Ιωαννίνων

Αύξηση  κατά 51% του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης κατέγραψε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων στο  διάστημα από 25 Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου.

Η αύξηση αποδίδεται στον αυξημένο αριθμό των επισκεπτών και δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί και στους αριθμούς των κρουσμάτων των επόμενων ημερών. Στο μεταξύ το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 210 νέα κρούσματα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα 82 στα Γιάννενα, 74 στην Άρτα, 32 στην Πρέβεζα και 22 στη Θεσπρωτία.

Στο μεταξύ η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνεχίζει τις επισκέψεις της σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην Άρτα όπου- μεταξύ άλλων- προήδρευσε σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημόσιων δομών υγείας του Νομού και το απόγευμα της ίδιας μέρας μετέβη στην Πρέβεζα όπου την υποδέχτηκαν με έντονες διαμαρτυρίες για τη συνέχιση της  αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, μέλη του  Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων. Την Τετάρτη η κα, Γκάγκα θα επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία Ιωαννίνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος