Αν. Μπατιστάτου: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Σήμα κινδύνου σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξέπεμψε μέσω της ΕΡΤ Ιωαννίνων η Άννα Μπατιστάτου, πρόεδρος της Ιατρικής Ιωαννίνων και καθηγήτρια παθολογικής ανατομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το Πανεπιστημιακό ως νοσοκομείο αναφοράς, έχει εστιάσει τα τελευταία 2 χρόνια τη λειτουργία του στη διαχείριση του κορονοϊού με πολλαπλές συνέπειες στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς άλλους ασθενείς καθώς επίσης στην εκπαίδευση των φοιτητών και την ειδίκευση των νέων γιατρών.
Ήδη όπως ανάφερε η κ. Μπατιστάτου έχουν περικοπεί κλινικές, έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και έχει παγώσει η επιστημονική έρευνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής η κατάσταση θα επιδεινωθεί και για την προστασία του Πανεπιστημιακού, που αποτελεί από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, τόσο σε εξυπηρέτηση αριθμού ασθενών όσο και  στην εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών, απαιτείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη αυτές τις εξελίξεις αλλά και τις επιστημονικές παραμέτρους της λειτουργίας του.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος